Quba
Notebook: ASUS F3F
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2009 Wymiana wentylatora
Witam, jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich
Mam lapka Asus F3F AP284H, który ma już jakies 2,5 roku. Od pewnego czasu, czasami wentylator zaczyna mi hałasować i to dość znacznie, np. kiedy zaczynam grac w jakąś gierkę, ale nie tylko. Sprawdzam temperature SpeedFanem i innymi programami i ostatnio temperatury są zdecydowanie grubo za duże Dysk w miare bo oscyluje 38-40, procesor przy intensywnej pracy osiąga ok 64-68 stopni, a karta graficzna ma ponad 90 stopni. Wyczyściłem ostatnio trochę wentylator, ale nie używałem sprężonego powietrza. Co poradzicie mi, czy wziąść wymienić wentylator, bo chyba to jedyne wyjście. No i druga sprawa, to nie mam pojęcia jaki wentylator kupić,
żeby mi pasował. Czy dać lapka gdzieś do serwisu, zeby mi go wymienili, bo gwarancja już minęła niestety. Będę wdzięczny za wszelkie info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum