[ Dodano: Pon 07 Sty, 2008 ]
witam udalo mis ie polaczyc z tv wymazanie sterownikuw calkowicie pomoglo ale teraz mam jeden problem jest mzoe jakis programik do obslugi wyjscia tv bo ten stantadrdowy jest dedny bo nie moge ustawic kolorow ostrosci oraz rozmiaru ekranu;/
nickt
Notebook: m160s
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 błąd 2131 w iTunes
Może ktoś natknął się z problemem firmware napędu TSST CDDVDW SN-S082H, i z tym związanym w iTunes (error nr.: 2131) niemożliwościa nagrania płyty..
Zdaje mi się że jest to powtarzający się problem z różnymi nowymi napędami toshiba-samsung..
Notebook: CA M160S (T7100)
Wysłany: Sro 09 Sty, 2008
johny122 napisał/a:
ok dzieki jutro bede prubowal
[ Dodano: Pon 07 Sty, 2008 ]
witam udalo mis ie polaczyc z tv wymazanie sterownikuw calkowicie pomoglo ale teraz mam jeden problem jest mzoe jakis programik do obslugi wyjscia tv bo ten stantadrdowy jest dedny bo nie moge ustawic kolorow ostrosci oraz rozmiaru ekranu;/
przylaczam sie do zyczenia... wiem, juz o tym pisalem, ale widac, ze teraz nie tylko ja mam tai problem, a jak sie nie przypomne, to zostane zapomniany
_________________ Technical University of Lodz, Faculty of Technical Physics, Computer Science and Applied Mathematics (czyli FTIMS )
Notebook: CA M160S
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008
Wlasnie zauwazylem, ze M160S doczekal sie w koncu powaznej obnizki cen. Widac ze nastepca nadchodzi, a pomyslec ze jeszcze niecale 8 miesiecy temu wersja z T7500 kosztowala 5199
Notebook: CA M160S T7500 Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sie 2007 Skąd: Kaczogród
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
Mam taki problem. W tym tygodniu kupuję nowy telewizor obsługujący format HD w najlepszej rozdzielczości. I teraz mam problem, bo w laptopie nie mam ani łącza HDMI, ani DVI. Tylko S-Video... W takim raz, czy jest możliwość np. dokupienia karty Express Card z np. wyjściem HDMI? Tak abym mógł puścić film HD na kompie, a żeby odtwarzany był na TV
Notebook: CA M160S Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2006 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
przez VGA też można puścić film HD. Ja podłączałem przez VGA laptopa do Sony Bravia z HD Ready (czyli 720i czy jakoś tak). I działało bardzo fajnie Komp wykrył rozdzielczość telewizora bez najmniejszych problemów.
Notebook: CA M160S Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Cze 2007 Skąd: W-wa
Wysłany: Nie 24 Lut, 2008
Witam wszystkich
Mam takie pytanko, czy szykuje sie moze jakis model CA z nowszymi kartami graficznymi?
Byc moze w kolejnych miesiacach bede brac nowy sprzecik ale czekam na cos z nowsza karta , nie spiesze sie
_________________ CA M160S | T7100 | 2x2048 667MHz DDR2 | Go 8600 GT VRAM 512MB DDR2
Notebook: California Access Pomógł: 63 razy Dołączył: 13 Cze 2003 Skąd: Karen Notebook S.A.
Wysłany: Nie 24 Lut, 2008
Info prasowe Intela nie oznacza, ze od razu trafia na rynek. To moze oznaczac, ze producenci notebookow dostana je do testow i wdrozenia, co trwa. Po 10 marca bede wiedzial cos wiecej, tzn. kto i kiedy zaimplemetuje nowe uklady w jakich markach i kiedy bedzie premiera.
_________________ Piotr Kierszniewski
Karen Notebook S.A.
tzn to nie bylo info intela... to byly uklady zgodne z intelem... sandiska chyba ... nazwa cos na V, ale nie pamietam... a art to byl test chyba (na jakiejs anglojezycznej stronce) a nie info prasowe.
Notebook: CA M160S Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2006 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pon 25 Lut, 2008
Temat już byl wprawdzie poruszany, ale za nic nie mogę go znaleźć i nie wiem na czym stanęło...
Chodzi o DVD.
Otóż jak już kiedyś pisałem rzadko z niego korzystam. Kilka dni temu wsadziłem sobie do niego płytę (nowiutką ) z PCWORLD. i... nie zaskoczył.. Kilka razy, pod Win i Ubuntu - to samo. Dałem bratu płytkę do sprawdzenia, u niego (na stacjonarnym) poszło bez problemów, skopiował mi płytkę i... u mnie znowu nie działa. Wypalił mi też inną płytę, tym razem CD - i co? u mnie nie działa! Sprawdzalem na stacjonarnym kompie, gdzie mam stary napęd CD i rusza bez najmniejszych problemów. Zauważyłem, że płyty które sam wypalę działają, ale żadna inna nie chce ruszyć!! No może przesadzam że żadna, ale jest bardzo dużo płyt, które nie działają w chwili gdy na innym dowolnym komputerze nie ma z nimi problemu.
Nie mam wątpliwości że napęd nadaje się do gwarancji, jednak mam pytanie - czy możliwe jest wysłanie SAMEGO napędu? Tzn. poszedłbym do sklepu, w którym kupiłem komputer, sprawdzili by plomby i sami wykręcili DVD?
Nie mogę wysłać calego komputera, najwcześniej mógłbym w wakacje, bo teraz studia na których bez komputera nic nie zrobie, a powiedzmy 2 tygodnie w serwisie to miesiąc nadrabiania zaległości
a ja mam pytanko... czym sie rozni m160s od m161s czy podstawe maja taka sama i np w moim m160s moge zmienic procka n jakiegos duzo nowszego (np serie T9x)
Notebook: California Access Pomógł: 63 razy Dołączył: 13 Cze 2003 Skąd: Karen Notebook S.A.
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008
Bylo juz o tym
Nie zalecamy montowania Penrynow do M160S. Moga dzialac, fakt, ale jak dlugo i co bedzie, nie wiem. Producent plyty glownej odradza taka instalacje, wiec my robimy to samo, nie bedziemy eksperymentowac na klientach.
_________________ Piotr Kierszniewski
Karen Notebook S.A.
aha... szkoda... ale moze zrobia jeszcze jakiegos biosa na ktorym beda smigac dobrze... czas pokaze.
Bios jest (v1.16), jednak w M161S zmianie uległ czujnik na płycie głównej, co gwarantuje poprawną obsługę sprzętu. Jest to zmiana hardware'owa, a nie jedynie software'owa.
Notebook: California Access M160S WSXGA+ T7300 2GB Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Lip 2007 Skąd: 127.0.0.1
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008
To też już było Jak ktoś nie ma potrzeby to lepiej wogóle nie flashować. A jak nie masz u siebie Penryna to tak samo i BIOS 1.16 jest Ci zbędny (nic nie poprawia).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum