nickt
Notebook: m160s
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009
Tak! Sprawdzałem 50 razy, pozatym obiawy sa dokładnie takie same jak na starym, tzn: zaczyna dobrze pisac mniej więcej w połowie płyty zaczyna sie kaszlenie a na koncu on sam nie jest jej w stanie odtworzyc..
Door-to-door czy salon?
niestety używam lapka cały czas więc pozbywać sie go na dwa tygodnie nie wchodzi w gre absolutnie..
Notebook: CA M160S
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009
siemanko a ja mam takie pytanko, czy jest jakaś możliwość regulacją obrotami lapka bądz wpływ na niego charakterystyki załanczania...??
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009
Mam pytanie,
czy istnieje możliwość wymiany dysku twardego na większy i czy istnieje konieczność wymiany w serwisie czy mógłbym zam kupić dysk i wymienić w salonie na przykład. Dziękuję
Notebook: CA M160S Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2006 Skąd: Gliwice
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009
Tylko 7671, ale to dopiero pierwsza partia... Na codzien trenuję tą gierkę na komórce ("Bubble Breake") Ale mój ulubiony tryb, w który cały czas gram jest troszke inny niż ten - w tym w który gram kulki nie spadają tylko w dół, a w dół i wyrownują się w prawo... Ale ten też jest niezły
a żeby nie robić OT:
działa na M160s
--- edit:
druga próba:
121 kulek za jednym razem, łącznie 18.746 punktów Walczę dalej...
Posiadam już laptopa 1,5 roku. Od jakiegoś czasu bateria trzyma mi strasznie krótko. Jakieś 40 minut. Posiadam baterię tą większą (ta która wystaje lekko za obudowę). Zawsze, gdy miałem laptopa podłączonego do prądu, to po naładowaniu się baterii wyciągałem ja z laptopa. Laptopa na samej baterii nie użytkowałem jakoś wybitnie często. I teraz mam pytanie. Czy ta bateria podlega jeszcze gwarancji? Bo normalnie tragedia, jak chcę gdzieś wziąć lapka, a on mi tylko 40 minut trzyma
_________________ Live for nothing... or die for something.
1. z tego co wiem to w zadnym lapku bateria nie podlega gwarancji
2. sam sobie ja zepsules trzymajac naladowana (tak przynajmniej napisales) - poczytaj na necie, to sie dowiesz ze trzymanie baterii naladowanej to dla niej smierc.
Tak, wiem, że jak jest w pełni naładowana to dla niej kiepsko. Ale ja nigdy nie trzymałem jej w 100% naładowanej. Zwykle jak miała jakieś 50%. Doładowywałem ja na maxa tylko wtedy jak wiedziałem, że będzie mi potrzebna.
A jeśli chodzi o gwarancję baterii, to np w HP podlega ona gwarancji. Co prawda nie wiem jak długo. Dlatego wolałem zapytać jak jest w CA.
ja mam swojego tez kolo 1,5 roku... korzystam z niego non-stop, a baterii nie wyciagam... dalej trzyma mi 2-3h (w zaleznosci od natezenia uzywania na baterii)
a z tego co widze to masz 2 wyjscia... "cieszyc" sie 40 minutami, albo kupic nowa (na allegro sa, pewnie gdzies 300-400pln)
Heh, no też mi się tak wydaje, że będę musiał zaopatrzyć się w nową.
A jak nie wyciągasz tej baterii z laptopa, to rozumiem, że po naładowaniu odłączasz kabel zasilający i później znowu go podłączasz, aby znowu naładować baterię. Tak?
Ja też tak robiłem na początku, ale np gdy laptop chodzi na samej baterii to jest mniej wydajny. Np. lepsze gierki tną się na nim wtedy. Albo jak zostawiałem go na noc, żeby coś sciągnąc, to musiał wtedy być podłączony ciągle do prądu. Dlatego postanowiłem wyciągnąć baterię z lapka na czas korzystania w domu.
A mógłbyś napisać na czym dokładnie polega to Twoje reformatowanie baterii? Bo może mi też coś pomoże, a nie wiem, czy na pewno o tym samym myślę Wolę się upewnić.
nic specjalnego... wylaczam hibernacje itp i kilkukrotnie zuzywam baterie do 0 az mi sie komp wylaczy (dlatego nie radze wtedy pracowac nad czyms waznym) i pozniej laduje na maxa... takze zadna filozofia
EDIT: Heh, właśnie włożyłem baterie, żeby ja do końca rozładować i po 15 minutach już padła (grałem w tym czasie w Counter-Strika 1.6, więc nic wymagającego). Idę szukać jakiejś nowej.
EDIT 2: Mógłby ktoś zerknąć na baterię na tej aukcji? Bo wydaje się być taka sama, ale coś ta cena wydaje mi się za niska.
porownaj model na twojej baterii i na baterii ktora ten koles sprzedaje... bo z tego co pamietam to do mojego jak znalazl (model identyczny - ale moge sie mylic, a nie chce mi sie teraz baterii wyciagac zeby to sprawdzic)
no akurat te z CA to sa drogie a niskiej jakosci, wiec jakosc nie zawsze idzie w parze z cena...
ja mam podobnie, mam lapka rok czasu, a bateria jeszcze 3 miechy temu trzymala mi ponad 3h, a przez ostatni okres niewiadomo dlaczego, trzyma maks 1:50h
ale tak drastycznie w ciagu 3 miesiecy pojemnosc spadla o jakies ponad 50% w stosunku do pojemnosci poczatkowej?
w serwisie powiedzieli, ze moge sobie nową kupic, ale wydawać prawie 300 zł za baterie na 9 miesiecy to nie bardzo sie oplaca...
tym bardziej ze np. moj kolega w asusie ma baterie ktora jako nowa trzymala mu 3:10h a teraz 2:50 po prawie 2 latach, a uzytkuje tak samo jak ja, czyli glownie podlaczony do pradu, odlaczany na przejazd pociagiem albo na uczelni... co jakis czas formowanie...
wiec albo ja mam felerny model, albo compal pakuje tanie buble zamiast dobrych, drogich ogniw...
nie winie tu akurat CA... co nie zmiena faktu ze wysoka cena za baterie compala nie idzie w parze z jej jakością...
Notebook: California Access Pomógł: 63 razy Dołączył: 13 Cze 2003 Skąd: Karen Notebook S.A.
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009
Byc moze Asus ma lepszego producenta baterii niz Compal przy czym sam notebook (w wlasciwie kadlubek) Compala był (jest) tanszy od swego odpowiednika Asusa.
_________________ Piotr Kierszniewski
Karen Notebook S.A.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum