Posiadam notebooka M160S, w dniu wczorajszym podczas normalnej pracy, komputer się zawiesił (odtwarzał w tym czasie muzykę i nic po za tym) po wyłączeniu go guzikiem zasilania komputer wyłączył się.
Przy próbie ponownego włączenia komputer normalnie wstaje jednak na ekranie widać wiele „krzaczków czy jak to inni nazywają artefaktów, które towarzyszą przy overclockingu kart graficznych, z tym że tutaj nie było nic przetaktowane, a owe krzaczki pojawiają się w biosie, później jest tylko biała plama, no i w tle słychać jak wstaje Windows.
Dodam że nigdy nie miałem podobnych problemów, ani problemów z temperaturą.
Czy jest to uszkodzenie karty graficznej tak jak to podejrzewam?
Komputer jest już po okresie gwarancyjnym z stąd moje pytanie czy wymiana karty graficznej jest możliwa i jakie są tego koszty?
Notebook: CA M160S
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010
Siemka jest możliwa wymiana samej karty,koszt nowej to jakieś 600+ zł, natomiast słyszałem też o możliwości regeneracji w kwocie 150zł najlepiej idz do serwisu powiedzą ci dokładnie co i jak
Notebook: CA M160S
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010
a jakiego sosu użyłeś
Wysłany: Pon 30 Sie, 2010
mi też po 3 latach intesywnego grania i exploatowania( ostanie1,5 na podstawce chłodzącej) padła grafika , dzwoniłem do servisu w Suwałkach i maja maprawić (pomoc wymienić chipa za 350 zł(nie wiem czy to z vatem czy bez), jak wyśla i naprawią to coś napisze ponoć daja gwaracji 6 mies.( troszkę mało).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum